Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.06.2022. 13:54

Isocell HP1 

Samsung našao primjenu za kameru telefona od 200 MP

Kamera kakvu biste uskoro mogli imati u svojem telefonu poslužila je za printanje plakata mace od 28 x 22 metra.

Samsung našao primjenu za kameru telefona od 200 MP

Samsung je odlučio svijetu demonstrirati snagu svojeg novog senzora kamere za pametne telefone Isocell HP1 od 200 megapiksela. Senzor koji se još ne može naći u telefonima na tržištu (no mogao bi uskoro) postavljen je na tiskanu pločicu i snimio fotku mace koja je potom ispisana na jumbo plakatu 1,5 puta većem od košarkaškog igrališta.

isocell_section05_img01-pc

Isprint na platnu veličine 28 x 22 metra, ispisan u 12 traka, sada se nalazi na jednoj zgradi u Seulu, gdje se prolaznici mogu diviti Samsungovoj tehnologiji fotografiranja i ispisa. Koliko je u kvaliteti jumbo plakata doprinijela sama tehnologija Isocell HP1 senzora teško je reći, jer na bliskoj udaljenosti od njega sigurno nećete vidjeti sve detalje oštre i u visokoj rezoluciji.

Zapravo, pri 300 točaka po inču, standardnoj razlučivosti za većinu ispisa fotografija, gigantska fotka koju bi snimio Isocell HP1 od 16.384 x 12.288 piksela imala bi veličinu od 139 x 104 cm ako bi se ispisivala točka za piksel, a ovaj jumbo plakat je 20 puta veći, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako ćete jednog dana poželjeti kupiti telefon sa senzorom kamere Isocell HP1, morate znati da će vam za njega trebati jeki procesor koji će moći brzo upravljati s velikim datotekama, veći buffer, više RAM memorije i dakako više pohrane, pa je jasno da će neki budući Samsungov flagship mobitel koji će imati ovaj senzor predstavljati pravu zvijer.

Mada znamo da količina megapiksela ne mora značiti ništa u kvaliteti fotografija, kada ćete nekom reći da na svojem telefonu imate kameru od 200 MP, sigurno ćete privući puno pažnje, kao što je to učinila velika maca prolaznicima u Seulu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung kamera ISOCELL HP1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->