Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.05.2011. 17:20

Formula 1 

Vettel prekršio zakon pijenjem alkohola na podiju

Mladi njemački vozač je nakon trijumfa popio uobičajeni gutljaj pobjedničkog pjenušca i time došao u sukob s turskim zakonom.

Vettel prekršio zakon pijenjem alkohola na podiju

Nakon pobjede na utrci u Turskoj, 23-godišnjeg njemačkog prvaka Formule 1, Sebastiana Vettela, turski organizatori su savjetovali da ne konzumira svoj zasluženi šampanjac na podiju tijekom proslave, budući turski zakon zabranjuje konzumaciju alkohola za sve koji imaju manje od 24 godine starosti. Međutim Vettel ih nije poslušao, te je ipak odlučio dobro potegnuti iz pobjedničke boce. Organizatori su na kraju priznali kako je pobjedom na utrci Formule 1 dokazao svoju zrelost, pa mu niti oni, kao ni pravosudni organi neće stvarati probleme.

 Vettel nije poslušao organizatore koji su ga upozorili na Turski zakon i dobro je potegnuo iz pobjedničke boce 

Mada je zakon zaobišao Vettela, F1 tim Sauber nije bio te sreće pa su morali sa svojeg vozila ukloniti logotipove Tequilla kako bi zadovoljili turske zakone o zabrani ogllašavanja alkoholnih pića.

Inače, zakon o zabrani konzumaciji alkohola za mlađe od 24 godine, uveden je u Turskoj od strane vladajuće stranke AK početkom ove godine, što baš i nije pozitivno djelovalo na stavove javnosti u ovoj zemlji.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->